Witam,
Od wczoraj walczę z próbą aktualizacji presty na mojej stronie testowej...
"Instalkę" przygotowałem zgodnie z instrukcją, poprzednią instalację (1.4.4.1) zbackupowałem raz z bazą danych, na serwer wrzuciłem 1.4.6.2 z nadpisanymi moimi plikami, do tej pory wszystko jest dobrze.
Odpalam instalkę, klikam update, presta nie ma problemów, potem w 3cim kroku, podczas aktualizacji wyskakuje bardzo przyjemny komunikat:
Error during install/upgrade: Fatal error: Call to undefined function bqSQL() in /homepages/46/d385640827/htdocs/tonery_test/install/php/update_order_canada.php on line 47
You may have to:
Fix the error(s) displayed
Put your database backup
Modify the file settings.inc.php to put the old version for the line with _PS_VERSION_
Restart the upgrade process from the beginingDalej jest standardowy komunikat "1. Fix problem" (...).
Przy logowaniu się do PA pokazuje mi nadal wersję 1.4.4.1PL, ale część funkcjonalności jest dezaktywowana, w sensie, że nie mam możliwości np. włączyć sklep.
Przy ponownym wejściu do instalacji mam możliwość tylko przeprowadzenia instalacji, ponieważ instalka wykrywa wersję 1.4.6.2, pomimo, że w PA jest 1.4.4.1.
Po przywróceniu bazy danych mogę ponownie przeprowadzić update.
Próbowałem z plikiem z różnych wersji, z instalki 1.4.4.1, z PL z SVN, z SVN presty i ten sam problem.
Próbowałem też wywalić z folderu ten plik i puścić aktualizację, ale wywala, że potrzebuje tego pliczku i przerywa aktualizację.
Linie od 33 do 53:
if (!count($table))
{
Db::getInstance()->Execute('
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `'._DB_PREFIX_.'order_tax` (
`id_order` int(11) NOT NULL,
`tax_name` varchar(40) NOT NULL,
`tax_rate` decimal(6,3) NOT NULL,
`amount` decimal(20,6) NOT NULL
) ENGINE=ENGINE_TYPE DEFAULT CHARSET=utf8');
$address_field = Configuration::get('PS_TAX_ADDRESS_TYPE');
$sql = 'SELECT `id_order`
FROM `'._DB_PREFIX_.'orders` o
LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'address` a ON (a.`id_address` = o.`'.bqSQL($address_field).'`)
LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'country` c ON (c.`id_country` = a.`id_country`)
WHERE c.`iso_code` = "CA"';
$id_order_list = Db::getInstance()->ExecuteS($sql);
$values = '';Linia z rzekomym problemem:
LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'address` a ON (a.`id_address` = o.`'.bqSQL($address_field).'`)Bardzo proszę o pomoc

niestety skończyły mi się pomysły i wyniki wyszukiwania wątków na forum

Pozdrawiam